2012 – Čas na zmenu

Konečne zdravý pohľad na problematiku roku 2012, ktorý zbytočne nestraší, ale naopak sa snaží vidieť pozitívnu stránku celej (prípadnej) transformácie. Doporučujem k zhliadnutiu.


Fascinující dokument o současné době a krizi vědomí, kterou jako lidstvo procházíme, natočil Daniel Pinchback, autor populární knihy Návrat Quetzacoatla. Ve filmu zkoumá skrze svoji osobní cestu probuzení, co by se mohlo stát, popřípadě co už se děje kolem roku 2012. Jeho probuzení přišlo skrze iniciaci s africkým kořenem Iboga a skrze práci s Ayahuaskou, kde si plně uvědomil posun, ke kterému nyní globálně dochází.

Probuzení s pomocí psychoaktivních rostlin věnuje první polovinu filmu, v té druhé se věnuje řešení krize například skrze permakulturu, jógu, design, alternativní peníze, mycelium pro odstraňovaní toxinů, či pohon automobilů na vodu. Na rozdíl od jiných dokumentů o roce 2012 tento přináší spíše pozitivní stránku celého transformačního procesu současného světa.

Ve filmu vystupuje přes 200 známých osobností z různých oborů lidské činnosti, aby přinesli svůj pohled na tuto problematiku. Mezi jinými můžete vidět například Stinga, Davida Lynche, Ellen Page, Dennise McKennu, Gilberto Gila, Barbaru Marx Hubbardovou, Penny Livingston Starkovou, Paul Stametse a skrze archivní záběry i Terrence McKennu, Buckminster Fullera ci Maharishi Mahesh Yogiho.

Film je doplněný animacemi Joao G. Amorimiho.


(Ak sa video nedá spustiť, stlačte kláves F5 a skúste to znovu. Taktiež môžete použiť priamy odkaz na video.)

Zdroj: YouTube [en]

Značky: , , ,